Opleiding
Het besluit Bedrijfshulpverlening Arbeidsomstandighedenwet verplicht werkgevers om de bedrijfshulpverlening te organiseren. Afhankelijk van de omvang van het bedrijf en aan de hand van een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) dienen een aantal werknemers als bedrijfshulpverlener (BHV-er) te worden aangesteld. Daar bij is het van belang dat bedrijfshulpverleners jaarlijks hun kennis en vaardigheden opfrissen door het volgen van de opleiding Bedrijfshulpverlener Nascholing.
Voor wie?
Personen die de functie van bedrijfshulpverlener binnen hun organisatie (gaan) vervullen.
Resultaat
Deelnemers leren om de taak van hulpverleningsdiensten (brandweer, ambulance) over te nemen tot het moment dat deze aanwezig zijn. Bedrijfshulpverleners moeten in de tijd tussen het alarm en de aankomst van de hulpverleningsdiensten een beginnende brand bestrijden, zonodig het gebouw ontruimen, gewonden verzorgen, communiceren en samenwerken met de hulpverleningsdiensten.
Inhoud
Theorie – Organisatie bedrijfshulpverlening – Alarmering – Ontruiming en communicatie – Verbranding en blussen – Levensreddende handelingen en reanimatie
Praktijk – Ontruimingsoefening – Levensreddende handelingen (EHBO en reanimatie) – Het bestrijden van brand met poederblussers en een slanghaspel – Scenario oefening benzine station
Examen
Na afloop wordt geen examen afgenomen. Deelnemers ontvangen het certificaat Bedrijfshulpverlener. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 1 jaar.
Duur
1 dag.
Prijs
€ 170,- per persoon
Locatie
‘in-huis’ of op onze cursuslocatie in Alkmaar