Volledige of herhalingscursus vorkheftruck/reachtruck

U kunt kiezen uit een volledige vorkheftruckcursus, herhalingscursus of voor de nascholing. De volledige cursus is een hele dag en bestaat uit een theoretisch- en praktijkgedeelte. De herhalingscursus is een halve dag en alleen theorie.

Nascholing is op basis van een volledige cursus.
Bij inschrijving, minimaal 4 dagen voorafgaand aan de cursus, geeft u aan of het voor de nascholing betreft.

Heftruck Rijopleiding Rijles
Heftruck Rijopleiding Rijles
Heftruck Rijopleiding Rijles

Inhoud
In de ochtendsessie is de theorie en wordt onder andere aandacht besteed aan doelstellingen, verantwoordelijkheid, belasten van de heftruck, veiligheids- en gezondheidsvoorschriften, laden en lossen, interne verkeersregels. In de middagsessie wordt de theoretische kennis geïntegreerd in de praktijksituatie van het bedrijf.

Duur
De training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte en is op één dag. Bij de herhaling alleen de ochtend.

Waar
Pyrietstraat 4 te Alkmaar.
In overleg is een In-Company training mogelijk.

Theorie en praktijk
De theorie wordt getoetst d.m.v. 50 multiple choice vragen, bij problemen met de Nederlandse taal bestaat de mogelijkheid dat de toets mondeling wordt afgenomen. De praktische deskundigheid, rij- en bedieningsvaardigheden, van de bestuurder wordt door de instructeur beoordeeld. Wanneer de cursisten een voldoende behalen voor zowel het theoretische als praktische deel van deze training ontvangen zij het veiligheidscertificaat vorkheftruckchauffeur met het daarbij behorende veiligheidspasje.

Het heftruckexamen kan onbeperkt herkanst worden.
Een vooropleiding is niet noodzakelijk

Toelatingseisen
Minimum leeftijd 16 jaar en in het bezit van een wettig identiteitsbewijs

Bijzonderheden
Het lesmateriaal wordt samen met de bevestiging voor aanvang van de cursus toegezonden, zodat de cursist zich goed kan voorbereiden. Een begeleidend schrijven voor de cursist wordt hieraan toegevoegd. Indirect voldoet zowel werkgever als werknemer door middel van deze veiligheidstraining aan de voorschriften van zowel de Arbo-wet (Artikel 8) als het Arbo-besluit (Artikel 7.17c). Daarnaast is de theorie en praktische veiligheidsinstructies geheel afgestemd op de situatie binnen het bedrijf en de voorschriften zoals deze zijn vastgesteld door de Arbeidsinspectie. (Arbo-informatieblad 14) Alle opleidingen/trainingen van Verkeersschool Paul voldoen aan arbeids-omstandighedenregeling (Paragraaf 1.2 “Algemene bepalingen over opleidingen”).

Benodigdheden op de cursusdag
Kopie rijbewijs of paspoort. Bij herhaling ook het bestaande vorkheftruckcertificaat.

Voor meer informatie bel 072 – 5400 800 of mail info@vspaul.nl