Opleiding buschauffeur / touringcar

Iedereen die 18 jaar oud is en in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs B is kan starten met de busopleiding. Naast alle theoretische vakken die u gaat halen doet u ook een intest. Dit is een rijles van twee uur om bepalen hoeveel uur u nodig heeft voor uw busopleiding*.

*een vooropleiding is niet noodzakelijk en er is geen aanvangsniveau

Om het praktijkexamen af te mogen leggen moet uw eerst in het bezit zijn van het vakbekwaamheid. U mag anders niet afrijden. Dit diploma verzorgen wij klassikaal en bij ons op kantoor in Alkmaar. Deze lessen starten iedere 1e week van iedere maand. U heeft verkeer/techniek, administratie personen vervoer en de study case nodig. Verder heeft u sinds september 2008 in het kader van code 95 ook de praktische toets en het besloten terrein rijden nodig om beroepsmatig te mogen rijden.

Buschauffeur Opleiding Bus Rijles Rijschool Alkmaar

Theorie inclusief les, boeken en Examens (onbeperkt herkansen, niet kostenloos)
Verkeer en Techniek€ 595,-
Administratie personenvervoer€ 355,-
Case study€ 205,-

Praktijk
Beoordelingstest € 160,-2 uur
Losse rijles€ 84.501 uur
Examen (onbeperkt herkansen, niet kostenloos)€ 445,-

Besloten terrein rijden en praktijktoets
Besloten terrein rijden€ 375,-
Praktische toets€ 365,-
(exclusief 21% BTW)

Verkeersschool Paul verzorgt de opleiding voor het D rijbewijs met een MAN touringcar/bus. De versnellingsbak is elektronisch gestuurd waardoor deze schakelt als een personenauto. Deze touringcar / bus is tevens overzichtelijk en laat zich makkelijk besturen.

Wij verzorgen naast losse lessen uiteraard ook spoed- en compactopleidingen, eventueel in 3 dagen. Onze vakbekwame instructeurs leiden u op, met een cursus die bij u past, tot een goede en veilige beroepschauffeur. Onze rijlessen zijn in Alkmaar en ook het examen wordt in Alkmaar afgenomen. Start van het examen kan zowel bij het CBR of vanaf ons kantoor zijn. Uiteraard wordt u dan ook door één onze instructeurs begeleid.

Voor meer informatie bel 072 – 5642000 of mail info@vspaul.nl